Oon niin touhunu nyt ennen töitä että vähän jälkijunassa näitä tuotoksia tänne lisäilen. Yritän nyt alkaa kirjoittaa aina reseptit mukaan ja linkittämään ne samantien noihin kategorioihin.  Ai niin, koska on uusi vuosi niin olen luvannut laihduttaa 5 kg helmikuun loppuun mennessä. Kun sen näin "julkisesti" lupaa, niin toivottavasti pitää paremmin..no, katotaan miten onnistuu. Vai onnistuuko. Helppoa se ei ole kun aina pyörii leipomusten ympärilläKieli ulkona

Flyygelikakku

(alkuperäisessä ohjeessa oli flyygelimarsipaanikoristeita, siitä nimi. Nyt sit vaikka ruusukakku=)

 250 g tumma suklaa, 175 g voi tai margariini, 1,5 dl sokeria,4 keltuaista, 4 valkuaista, 0,5 dl vehnäjauhoa,2 rkl kaakaojauhe,0,5 rkl vaniljasokeri 

1. sulata suklaa ja rasva hauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri.

2. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten sekä jauhot, kaakao ja vaniljasokeri.

3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen kakkutaikinaan.

4. Kaada n. 24 cm voideltuun irtopohjavuokaan 175 asteeseen uunin alatasolle 25-30 min.

5. Jäähdytä, koristele

 

Mustikkapiirakka (1 pelti)

pohja: 300 g pehmeää margariinia, 2 dl sokeria, 2 munaa, 5 dl vehnäjauhoa, 2 tl leivinjauhe

täyte: 5-6 dl pakastemustikoita, 2 prk kermaviiliä,  1 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 2 munaa.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-35 min.