Teen tosi harvoin uunissa hyytyviä juustokakkuja, mutta silloin tällöin teen tätä koska tykkään itekki tästä valtavasti. Ohjeen olen leikannut aikaa sitten reseptileikkelekirjaani, joten alkuperästä ei ole tietoa taaskaanNolostunut. Kakun lisäksi ruukaan sulattaa pakastevadelmia ja sekoitella ne vadelmahillon kanssa sauvasekoittimella sopivan kiinteäksi melbaksi, jota voi liruutella sitten palan päälle. Ihanaa!!!

Pohja: 5 dl Digestive murskaa, 1 rkl ruokosokeria, 6 rkl voita

Täyte: 800 g maustamatonta tuorejuustoa, 1/8 tl suolaa, 0,4 dl creme fraicea, 2 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 2 rkl sitruunamehua, 1/2 sitruunan kuori, 4 munaa ja 2 valkuaista kevyesti vatkattuna eli rakenne rikottuna.

Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi ja sokeri. Voitele kakkuvuoka ja painele seos sen pohjalle ja reunoille. Paista 10 minuuttia 170 asteessa.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää suola ja puolet sokerista. Jatka vatkaamista minuutin ajan. Lisää loppu sokeria ja vatkaa taas minuutti. Lisää creme fraice, vaniljasoker, sitruunankuori ja mehu ja vatkaa jälleen minuutti. Lisää keskenään sekoitetut munat+valkuaiset ja vatkaa jälleen minuutti. Kaada täyte hiukan viilentyneeseen kakkupohjaan. Paista tunti kunnes kakku on reunoista hyytynyt, mutta keskusta on hiukan hyllyvä kun vuokaa liikuttaa. Sammuta uuni ja jätä luukku auki ja kakku uuniin ja anna viipyä siellä vielä 30 min. Ota kakku uunista ja käy reunat terävällä veitsellä läpi jottei juutu reunoihin kiinni. Siirrä huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin ja anna hyytyä siellä vähintää 4 tuntia, mielellään yön yli.