Yksi mummeli-asiakaani tuli tässä taannoin reseptin kera Kanttiiniin ja pyysi jos joskus tekisin hänen ohjeella rinkilöitä. Ja mikä ettei, reseptithän on aina tervetulleita! Tein näitä toissapäivänä koska tänään kävin shoppailemassa lähikaupungissamme Rovaniemellä (ei ole ku 150 km matkaa :) ja hyvin kävivät kaupaksi! Onneks ei ole lähempänä oikeastaan kauppoja, ostos-sokeushan siellä tulee kun on marketteja, Anttilakin ja vaikka mitä minne mennä ostoksille! Mutta tässä näiden rinkilöiden ohje kuitenkin..:

1 prk kermaviiliä, 1 kahvikuppi sokeria, 250 g huonelämmintä margariinia, 2 tl sooda (ite laitoin 1 tl sooda ja 1 tl leivinjauhe) 0,5 kpp perunajauho, jauhoja (noin 7,5 dl laitoin ite). Laskin että tuo kahvikuppi vastaa 1,5 desiä.

Kaikki aineen vaan sössitään sekaisin vatkaimella, nostetaan kokkareita jauhotetulle leivinpaperille, pyöritellään käsissä "palloksi" jonka jälkeen pyöritetään kämmenen alla leivinpaperia vasten putkulaksi ja päät nostetaan päällekkäin. Kiekurat sitten samantien uuniin 225 astetta keskitasolla kunnes näyttävät hyviltä! Näitä on minusta helppo ja nopea tehdä ja helppo myös pakastaa ja lähes kaikki vauvasta vaariin tykkää ainakin täällä lapissa näistä!