Tein ekan kerran elämässäni ite marsipaania ja täytyy sanoa että turhaan olen pelännyt sen tekoa- tosi helppoa oli ja huomattavasti helpompi käsitellä ja värjätä kuin kaupan valmiit marsipaanit! Tein samantien montaa eri väriä pastaväriä käyttäen ja innostuin muovailemaan nallekin. Nallen ohjeen olen ottanut talteen Iiron muovailuvahapurkkien mukana tulleesta ohjeesta. Oli siinä paljon muitakin hauskoja ohjeita, taian innostua taas huomena kokeilemaan muitaki juttuja jos vain ehdin..

                   

                      

Marsipaanin ohje on suoraan Ullan Unelman kirjasta mutta tässä vielä:

125 g tomusokeria, 125 g hienoasokeria, 250 g kuorittuja jauhettuja manteleita, 1 tl sitruunamehua, muutama tippa karvasmanteliöljyä, 2 munanvalkuiaita

Sekoita sokerit ja mantelijauhe kulhossa. Lisää sitruunamehu sekä valkuaista sen verran että seoksesta tulee pehmeää. Ripota tomusokeria alustalle ja vaivaa marsipaania kunnes siitä tulee tasaísta. Säilytä tiukkaan muovikelmuun käärittynä jääkaapissa.

Itelläni ei ollu tuota karvasmanteliöljyä, mutta ei sen puute menoa haitannu. Nallelle on jo kakun osoite mietitty valmiiksi, aattelin vaan et onkohan se liian iso kakkuun kun oli kohta 10 cm korkea..no katotaan sitä sitten! Paljon kivempaa oli käsitellä tätä marsipaania kuin kaupan, teen kyllä jatkossakin ite!