Viime viikon kurssille vein mennessäni Charlotan kun kaapissani keikkui jostain syystä kaupan(!) kääretorttu. Nehän on ihan kamalan makusia semmosinaan joten aattelin et tuunaan sen charlottakakuksi ja vien naisille kahvitaukoherkuksi. Hyvää taisi olla (ite en maistanu kun olen alkanu AtkinsilleNauru) koska opettaja tilasi seuraavalle päivälle samanlaisen kaakun miehelleen kotiin viemiseksi..

1238776495_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1238776448_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täyte: 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, 200g bansku jugurttia, 1 prk flora vispiä, purkki ananasmurskaa, 0,5 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 10 liivatelehteä anantölkin mehuun liotettuna.

Eka vuorasin leivontakulhon tuorekelmulla ja asettelin kaupan kääretorttupalasia pohjaa vasten. Tein täytteen ja kaadoin sen viipaleiden päälle ja asetin loput viipaleista vielä massan päälle pohjaksi. Kelmutin loputkin hässäkästä ja eiku yön yli hyytymään. Aamulla otin pohjasta kelmut pois ja kumosin lautaselle ja vielä loput kelmut pois.

1238776338_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällanen lähti sit opettejalle. Toivottavasti mies tykkäsi tuliaisesta! Tähän laitoin enemmän juustokakkutyylisen täytteen eli:

Täyte: purkki Flora Vispiä, 200 g appelsiinjugurttia, 200 g appelsiinituorejuustoa, 1 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 200 g maitorahkaa, 10 liivatelehteä.