Tiedättehän tunteen, että vaikka kaapit notkuu uusia mielenkiintoisia reseptejä ja leivontakirjoja niin aina silti tekee vaan niitä samoja juttuja mitä hyvä jos muistaa jo unissaan ulkoa. Päätimpä siis ottaa ja kokeilla jotain erilaista voileipäkakkua ihan perjantai illan ratoksi... Ullan kirjasta idea ja ajatus ja sitä mukaillen siis syntyi tämä:

1250356442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein kakun ihan tavalliselle irtopohja kakkuvuokalle. Pohjalle ladoin täysjyväruisvuokaleipiä suht ympyrän muotoon. Kostutin aromasuolatulla maidolla. Päälle tein seoksen johon laitoin:

200 g yrttinen tuorejuustoa, 200 g raejuustoa, 200 g kermaviiliä, näihin liotin 2 liivatelehteä 0,5 dl sitruunamehustettuun veteen, 2 suolakurkkua pilkottuna, 150 graavisuolattua lohta myös pilkottuna, tilliä, aromasuolaa, kalamaustetta, valkopippuria. Kaadoin massan kostutettujen leipien päälle ja annoin hyytyä yön yli. Aamulla koristelin kananmunilla, limelohkoilla, lohella, salaatinlehdillä ja tillillä.

Oli tosi hyvää ja mielettömän helppotekoinen voileipäkakku! Sattumalta tuli eno vaimoineen kylään, joten oli kerranki kunnon tarjottavaa vieraillekkinHymy. Seuraavaks teen samanmoisen kakun mutta ehkäpä savuporolla ...