Tämän piti olla "virallinen" oma synttärikakkuni ennenkuin päätin että kyllä minun on tehtävä itelle se mieskakkukin.. Oli tosi iso ja mehevä kakku! Kuvassa ei näy hyvin kerrokset, ois pitäny ottaa avatusta kakusta/palasta kuva.

1250880205_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

4 munaa, 1,5 dl sokeria, 0,5 dl vehnäjauhoa, 0,5 dl perunajauhoa, 0,5 dl kaakaojauhetta, 1 tl leivinjauhe.

Suklaamoussetäyte:

250 g tummaa suklaata, 3 rkl voita, 2 keltuaista, 2 valkuaista, 2,5 dl kuohukermaa, 2 liivatelehteä.

Mustikkamousse:

2 kananmunaa, 1,5 dl sokeria, 200 g mustikoita soseutettuna, 5 liivatelehteä.

Päälle:

Mustikoita, mustikkamehuun tehty liivateseos kiiltoa antamaan. Sulatettua valkosuklaata.

1. Valmista pohja kuten kakkupohja pyöreässä irtopohjavuokassa. Leikkaa kolmeen osaan.

2. Suklaamousse. Liota liivatelehdet, sulata suklaa. Lisää voi ja anna jäähtyä hetki. Lisää keltuaiset. Vaahdota kerma ja valkuaiset erikseen. Liota liivatteet kuumaan veteen ja lisää suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja valkuaiset.

3. Mustikkamousse. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot sekä mustikkasose jossa liivatteet jo sekoitettuna.

4. Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jossa leikattu leivinpaperi pohjalle. Aseta alimmaksi kakkupohjan alin osa. Levitä suklaamousse päälle. Laita taas keskimmäinen osa kakusta ja sen päälle mustikkamousse. Mustikkamoussen jäähdyttyä asettele mustikat päälle ja valmista kiille. Anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään!