Viime sunnuntaina sitten juhlittiin, aamusta iltaan. Oli jopa niin rankat kemut, että äitikin sairastui- nyt jo helpottaa kyllä mutta pitkään on menny toipuessa. Koska Iiro ei tykkää täytekakusta- eikä suutarin lapsella ole kenkiä- ei meilläkään tarjoiltu täytekakkua. Meillä oli normisetin lisäksi tarjolla Tiramisukakkua, tai leivosta- mikä lie?- sekä Banoffee-torttua. Jokaisessa itseään kunnioittavassa blogissa on minun mielestä ilmestynyt Banoffee-torttua, joten päätin minäkin kantaa korteni kekoon. Torttuliini jakoi muuten juhlaväen mielipiteitä, joistakin maku oli "laimea"/ ei ihmeellinen ja jotku taas tykkäs. Toisaalta kun kerroin keittäneeni säilykepurkkiin piiloutunutta toffeeta kolme pitkää tuntia, oli odotukset varmaan korkeallakin, tiedä sitten. Ite kuitenkin tykkäsin! Kuin myös tiramisukakusta, joka onkin (siis tiramisu kaikissa muodoissaan) minun lempparia. Miielestäni se on ehkä parasta herkkua mitä rahalla saa. Mädin ja smetanan rinnalla.

BANOFFEE

300 g Digestiveä 100 g sulaan voita sekoitettuna. Painele keksimurska irtopohjavuokan pohjalle ja sivuille. Keitä purkki Kondensoitua maitoa vesikattilassa kolmen tunnin ajan. Se tiiviistyy siinä ajassa toffeeksi. Laita toffee keksimurskan päälle jähmettymään. Viipaloi yksi banaani toffeen päälle. Vaahdota 4 dl vispikermaa, mausta vaniljasokerilla. Viipaloi toinen banaani kermavaahdon päälle ja sihtaa päälle kaakaojauhetta.

TIRAMISUKAKKU

Pohja: 1,5 dl sokeria, 4 munaa. 0,5dl vehnäjauhoa, 0,5dl kaakaojauhetta, 1 dl perunajauhoa, 1 tl leivinjauhetta. Paista kääretortun tavoin 220 asteessa 8-10 min.

Täyte: 1 prk vaniljatuorejuustoa, 1 prk Flora Vispiä, 1 dl vaahdotettava vaniljakastiketta, 1 prk maitorahkaa, 1 dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria. Kostutus kahvilla.

Päälle Salaman saama Piston-cup pokaali. Tein sen marsipaanista.

Tässä epämääräinen "kuvashow" itse juhlista. Sankari sai kameran aina välillä ja kuvakohteiksi näkyi  pääsevän ystävien lisäksi myös hänen mielilelujaan...

Ensi vuonna sitten uudestaan, saa nähdä jos sitten tekis vaikka normaalin kakunkin!!