Olen saanu sen verran paljon suoraa positiivista palautetta minun häröilevistä, hieman henkilökohtaisemmista postauksista tänne, joten päätin jatkaa samaa rataa! Tuutte siis kuulemaan minun hömpötyksistäni jatkossakin, joka nyt täällä haluaa aikaansa viettää. Laitan tän päälle kakkupostauksen erikseen, koska samaan juttuun en niitä kehtaa laittaa. Johtuen siitä, että se joka haluaa klikata kategorioista vain "täytekakut", niin ei tartte lukea pitkiä pätkiä tekstejä. Kuvat kertokoon ne jutut.

Voin sanoa, että melkosta tehokkaat neljä päivää on takana, niin töissä kuin kotona. Vuosi on alkanut tosi hyvin. Iiro on ollut isällään, joten olen saanut toosottaa taas oikein olan takaa. Ainakin tähän asti kaikki uuden vuoden lupaukseni ovat pitäneet TOSI hyvin. Huomenna alkaa se virallinen paasto, josta puhuin aiemmmin. Vogelin Paastopaketti saapui tänään, joten saan illan pyöritellä pulloja kädessä ja ihmetellä mihin taas aloinkaan.. Vaikka ei sillä, kevennytjakso paastoa ennen on ollut käynnissä jo 4 päivää, enkä käytännössä ole syöny ku aina pieniä määriä hedelmiä, kasviksia ja rasvattomia maitotuotteita kaikissa muodoissa mitä varmaan voi ihminen kuvitella. Kalaa, lihaa, kanaa en ole maistanutkaan, puhumattakaan kahvista tai karkkista. Ihme kyllä, suklaanhimo on täysin kadonnu! Hedelmäsmoothiesiin olen ihan rakastunu, samoin erilaisiin kasvissosekeittoihin. Luulen, että saan tästä aika terveellisen ja kivan boostin päälle, kun ite paasto ja sen tasoittelujakso loppuu.

Ne smoothiet tosiaan vei minut ihan mukanaan. Perusaamiaiseni onki ollu nyt tuoretta anasta, mansikoita, milloin banaanilla ja milloin maitorahkalla terävöitettynä. Milloin ilman. Joskus nakkaan mukaan vaikka palan omenaa ja nam! Löysin kotoa muuten mustan "muka vanhan" monitoimikoneen, jonka ostaessani totesin mukamas liian monimutkaiseksi ja löin kaappiin piiloon. Nyt raahasin sen kanttikseen mulle smoothieta tekemään ja siitähän tuli idea, että miksen tekis niitä vaikka siellä myytäväksi. Tai pirtelöitä lapsille, koska mulla on tuota jädeäkin niin kovasti. Koitan saaha hinnat ja mainokset valmiiksi ko tästä rauhotun ja laitan semmosiaki kokeille :). Tuli muuten mieleen siinä mustaa konetta katsoessani, että aika vaatimattomilla koneilla olen kyllä kohta 5 vuotta pärjäny: perusvatkaimella ja kaverin äidin vanhalla monitoimikoneella. Ihan kaikki, sadat kakut ja muut oon pelkästään noilla tehny. Mutta ne on ollu hyviä koneita- ja ovat yhä, tuoki beige monitoimikone on minun mielestä ihan paras pullantekoon!

Ja päätin mie heittäytyä myös "galleristiksikki"! Roudasin ne taulut, jotka mulla on kotona, Kanttiiniin. Järjestin ja tiivistin kamoja ja sain aikaiseksi tyhjän seinän, josta otin hyllyt sit pois ja naputtelin teokseni sinne. Eihän niistä mitään iloa ole minun takkahuoneessa kellekkään. Yks mummo katteli minua ko naputtelin niitä seinille ja sano, että "Olet sie rohkea tyvär". Sanoin vain että pikkasen pimahtanu vaan... Halus tarkentaa kyllä, että kun ovat niin värikkäitä, niin siksi rohkea. Vain rohkeat kuulema maalaa noin värikkäitä. Hauska kommentti:) Isäni puolestaan tässä taannoin kyseli, ettenkö vois maalata jotain "järkevää" niinkuin hän on aikoinaan maalannu. Sori vaan, mutten halua maalata mitään järkevää. Älä silti häpeä, ethän ? Järkevyys missään muodossa ei ole minun juttu.

Galleria Helin Kanttiini

Pyörätuolipojat meinas, että minun pitäs pitää Galleria-avaiset! Heille pitäs tarjota myös skumppaa silloin. Ihan niinku gallerioiden avaijaisissa aina tehdään. "Ehkä 5 vuoden päästä, mene ja tiedä" vastasin.

Kanttiinin järjestäminen on vaan jatkumoa muutenkin elämäni järjestämiselle- alkanu sisältäpäin ja nyt ulottuu jo uloskin. Kotonakin se jo näkyy, mutta näkyy se myös minun kalenterissa. Tällä 32-vuotiaalla äidillä, kohta 5 vuotta Kanttiiniyrittäjänä toimineella naisella ei ole ikinä ollu kalenteria käytössään. Ei siksi, ettenkö raskisi sitä ostaa, vaan siksi, etten ole osanu käyttää. Vuodesta toiseen olen merkinnyt kaikki tilaukset ja minusta merkinnän arvoiset jutut näin:

... Kaikki on aina kauhistelleet tuota minun aikatauluttamista, mutta nyt mie kauhistuin jo itekki! Ja ostin oikean Business kalenterin, niinku yrittäjän kuuluuki. Siihen mahtuu tekemään ja kirjottamaan vaikka mitä! Oon NIIIN iloinen tällähetkellä minun omasta kalenterista ettette tajuakkaan .

Kotimyynti-ideankin laitoin käytäntöön ja innolla oonkin nyt leiponut hiukan "yli rajojen" ja suoraan pussitellut niitä "kotimyyntikoriin". Menestys on ollu hyvä, tää oli loistava idea! Kummallista etten ole aikasemmin tajunu...  Näistäkin Runebergintortuista puolet laitoin kahvileipätarjoiluun ja puolet kotipaketteihin. Pakko oli samalla kokeilla tuota uutta telinettä, jonka joulupukki toi.

Ja mitäs muuta mie menin lupaamaan Uutena Vuonna... ? Ai niin! Se kilpahiihtäjän ura. Ja hyvin se sekin on menny!  Ex-anoppi alkoi minun päävalmentajaksi ja se on pitäny huolen, että hiihelty on.  Maantaina ja keskiviikkona on käyty 10 km lenkki, tästä on niin hyvä lähteä. Päätin et osallistun keväällä Särestöniemihiihtoon (osallistuin siihen kyllä viime talvenakin) sekä Pallaksella järjestettävään Lapponia hiihtoon. Et silleen. Ja kun ne täällä julkisesti kerron niin mentävähän se on. Nyt ei aleta himmailemaan.

Kännykänkuvaa eiliseltä hiihtoreissulta

On se muuten huikean tehokas tuo hiihto niinku kropalle ja ilman muuta mielelle myös. Oikeesti kun miettii, että kun mullaki oli sykevyö päällä niin se näytti, että 1h:20 min hiihto kulutti kaikenkaikkiaan 767 kcal. Keskisyke oli 153. Ja varsinkin perinteinen tyyli minusta ottaa ihan joka senttiin kropassa, kun taas vapaa enemmänkin jaloille.

***

Sain muuten superkivan puhelun kouluaikaiselta ystävältäni Tanjalta Kokkolasta. Hän oli siellä juuri muuttanut perheineen uuteen taloon ja lueskellut minun blogia. Miehensä oli ehdottanu,t että heidän tauludilemma ratkeaisi, jos Tanja pyytäisi minua maalaamaan heille taulun sinne. Mikään taulu kun ei ole Tanjan silmää miellyttänyt niin hänen miehensä oli hoksanu että ainoa, joka osaa tehdä "tanjannäköisen" taulun olisin minä. Oi miten ihana pyyntö, tottakai teen! Täytyy ottaa aika ja alkaa sutimaan. Se tulee sitte semmonen ko tulee, sitähän ei tiedä kukaan mimmonen.  Ja teen myös Emmalle ja Helena ystävillekkin taulut, kun olenjo aikoja sitten molemmille erikseen luvannut. Oottakaas vaan kaikki, tilaan vähä maaleja ja pohjia ensin!

Mukavaa pitkää viikonloppua kaikille! Mie alan tyhjentämään yhtä meän huonetta tässä. Alkaa putkiremppa maanantaina, joten täytyypi tehä raksapojille tilaa. Toivottavasti se ei kestä kauhean kauaa, eihän täällä rempan keskellä kukaan voi maalata nimittäin. Pitää olla hyvät ja rauhalliset energiat silloin! Irppu saa kans tänään yökaverin kylään, kun hänen ystävä Paavo tulee meille. Ompa soma! Pojat saa paistaa takassa makkaraa ja mie  hörpin noita keittoja nyt toistaseksi.

Moikka!!