On vaan niin hyvä pössis taas, että oli ihan pakko tulla tännekkin sitä (jälleen) julistamaan! Viime viikko oli jotenkin "nihkeä", tuli työstressi ja kurkkukin meni kipeeksi. Luulin jo, että flunssa iski. Söinkin epäsäännöllisesti, enkä niin terveellisesti ku ois ideaalista. Mutta heti kun viikonloppuna tajusin mitä tapahtuu, niin ymmärsin kääntää kurssia ja tuli taas hyvä mieli! Tajusin mm. seuraavaa:  ehdin tehdä ihan kaikki tilaukset, koska olen jo niin rutinoitunut kakkuhommissa ja osaan tehä montakin työjuttua yhtäaikaa. Stressaan siis aivan turhaa sitä asiaa. Ja vaikka minua harmittaa se, että en ehi tehä ite Kanttiiniin ihan kaikkea sitä repertuaaria, mitä unelmissani haluaisin, niin totuus on se, että siellä on aina kuitenkin jotain vaihtoehtoja. Asiakkaat ovat tyytyväisiä siitä mitä siellä on. Ei ne kaipaa sellaista mitä ei ole olemassakaan, vaan ovat iloisia jo olemassa olevasta. Sekin on siis juttu vain minun omassa päässä. Teen parhaani, enempään en kykene. Silloin se riittää. Kurkkukipukin loppu kun tajusin tämän. Ystäväni kirja, joka kertoo kehon ja mielen yhteydestä, sanoo kurkkukivun kohdalla, että se tarkoittaa sitä, että elämässä tulee eteen nyt jotain liikaa, enemmmän kuin "pystyn nielemään". Ja kun tajusin, ettei mulle anneta enempää kuin pystyn hoitamaan, niin se kipu loppui. Wou.

Toinen juttu, mitä olen toteuttanut viimeaikoina on se, että teen enemmän asioita mitkä tekevät minut iloiseksi. Viime viikolla kävin kaksilla kutsuilla; vaate- ja kynttiläkutsuilla. Ostin pieniä juttuja ihan vain itseni iloksi, ihanaa ja luksusta!  Muutenkin oli kyllä kiva kutsuilla, nautin oikein kovasti! Olen myös viimeiset pari viikkoa kirjoittanut Hyvän Mielen Päivyriin ylös +/- juttuja joka päivästä ennen nukkumaanmenoa. Ja näyttääki siltä, et minun elämä on 90% plussaa! Yksi toistuva negatiivinen juttu on herkuttelu, joka on sen verran kovaa, etten voi tehdä sitä hyvällä mielellä noin paljoa. Haluan kyllä jatkossakin herkutella, mutta kohtuudella ja nimenomaan sillä hyvällä omallatunnolla. Kaikesta hiilarinsyönnistä ja epäterveellisistä ruoista ja herkuista yleensä ottaen tulee mulla vatsa ja mieli kipeeksi. Nyt kun paaston, ja muutenkin tämän itsetutkiskelun jälkeen osaan lukea ja kuunnella kehoani paremmin... Niimpä tein taas ryhtiotteen ruan kanssa! Muistin kuinka hyvä mieli oli paastoa ennen, kun söin paljon hedelmiä ja kasviksia. Palautin nämä jutut mieleen ja nyt on pakko todeta, että tämä on se ruokavalio missä voin hyvin: keho ja mieli tykkää! Voi kumpa nyt muistaisin tämän mieluiten lopun ikääni.

Hedelmiä: salaattina, smoothiena, jäätelönä.... jäisinä / kohmeisina ja sulina

Aamiainen tuossa ylhäällä oikealla, eli lajitelma kohmeisia marjoja blenderöitynä = marjasmoothie. Lounas/päivällinen kasvissosekeitto (huomaan minun ite maalaamaat lautaset ) ja sit iltapalaksi "jäätelöä" eli jäätynyttä banaania ja kiiwiä soseutettuna sauvasekottimella. Voi nam! Hyvää ja kevyttä!!!! Ei tee taas mieli herkkuja. Lisäksi panostan ruan esillepanoon, vaikka ite ne syönkin ylhäisesti. Kivempaa syödä ylellisen oloisesti . Toki tähän valikomaan mulla kuuluu puurot, maitotuotteet ja protskutkin, mutta tämä nyt oli vaan esimerkki kuvakollaasi eiliseltä päivältä...

Eilen oli muutes maailman ihanin ystävänpäivä!!! Minua muistettiin jopa neljällä lahjalla (!), kylästelyillä, korteilla ja puheluilla. Olen kyllä tosi onnentyttö niin monessa asiassa, tuossa ystävyysasiassa ennen kaikkea!

Rakastan Rhonda Byrnen Voima-kirjaa ja sen hyvin tietävä ystäväni toi minulle siihen liittyvän "Elämänohjeita joka päivälle"- kalenterin. Toinen ystäväni tykkää vissin minun bailuseurasta ja toi Jekkupullon . Äitipuoleni oli puolestaan itse askarrellut mulle ihanan valkoisen koristesydämen ja eräs papparais-asiakkaani toi minulle käytännöllisesti kahvipaketin ja kortin jossa luki: "Ystävälle joka tuottaa iloa joka päivä, saton tai paistoi". Ihanasti sanottu minusta .

Ja muutenkin oon niin fiilareissa kaikesta, mitä minun elämässä tapahtuu (tai ei siinä mitään taida tapahtua, mie vaan näen nykyisin paremmin kaiken kivan?) - mulla on jopa uus pinkki työtuolikin! Yli neljä vuotta oon tehny kakkukoristeet, kirjanpidot ja muut istumaduunit itse tuunaamallani vanhalla keittiöjakkaralla, mut nyt aattelin, et ehkä mulla on rahaa ostaa uus tuoli, ku oli vielä niin ihania värejäkin valikoimissa...

Ennen ja jälkeen työtuoli... kyllä minun nyt kelpaa!!! Jee!!!!

Vähän siistiä kun on mukava työasentokin nyt. Oon todellakin panostanut omaan hyvinvointiin ja mukavuuteen nyt monella eri saralla, se kyllä kantaa eteenpäinkin aina. Jaksaa sit paremmin.

Ja tuosta vetovoimanlaista on pakko sanoa vielä sen verran, että nyt on kyllä viimeaikoina tapahtunu juttuja, jokka todella todistaa sen, että se toimii. Ois vaikea kuvitella, että yhtäkkiä muuttuis tästä negatiiviseksi, tuomitsevaksi, katkeroituneeksi ihmiseksi- sitähän vaan imisi sillä asenteella lisää sellasta itteensä- niinkuin on joskus tehnykkin. Hui olkoon.   Nyt tapahtuu niin paljon kaikkea kivaa, tulee positiivista palautetta, hyviä uutisia ihmisten elämistä ja muutenkin kaikkea somaa tuntuu vaan kuuluvan ja syntyvän ympärillä. Oon niin iloinen siitä, että näen nyt kaiken tuon.