Miehän en ole olemassa mikään perusnainen siinä mielessäkään, että tykkäisin liikoja shoppailla. Mutta sen kerran kun siihen hommaan aletaan, niin (sekin) tehhään sit kunnolla ja täysillä. Sata lasissa. Hirrrwweeen kiva toi uus autokin tähän tarkotukseen, kun siihen mahtuu vähä enemmän noita ostoksiakin. Päätettiin ottaa se menopeliksi ystäväni kanssa, kun kerran Kittilästä jaksetaan raahautua eteläiseen Suomeen, aina Tornioon asti! Shoppailu lapin ihmiselle on yhtä kuin katalogeista tilaamista tai nettiostamista, joten nämä reissut on kyllä fyysisesti ja psyykkisesti aina raskaita. Onneksi kaverini pitää aina minibuddhaa pussukassaan mukana, niin meillä oli tosi rento ja onnistunut 13 tunnin kauppamatka.   Liekö sen takia vai ihan seuran..

Siellä se on takana, meidän kaikkien pyhiinvaelluspaikka. Henkimaailma suojelkoon meitä ja lompakkojamme.

Vaan ei se suojellut. Luvassa oli optimististä ostamista. Kaikki 4 kärryä mahtuu hyvin autoon! Täytyy vaan pakata tooooosi hyvin. Jossain näkyy siis se sängynpeitto jota lähin ostamaan.

Voin lämpimästi suositella Toyota Avensista, mikäli haalit tila-autoa. Aivan mahtava tilaihme on tämä yksilö! Rohkenimme vielä ostoksille CandyWorld:iin sekä På Grensenin Citymarkettiin Ikean jälkeen. Ja isälle tiedoksianto: yhtään kuhmua ei tullu sisäkattoon, eikä seinämiin, tai kulumia tavaroista. Enkä räpinyt suklaan kanssa ajaessanikaan penkkiä pilalle. Auto on taas tyhjennettynä juuri niin puhdas ja ihana kuin se oli minulle saapuessani. Olen siis oppinut käyttämään autoa oikein, kehittynyt ainakin? Toivottavasti olet ylpeä!

Totta puhuen käytiin tuolla siitäkin syystä juuri nyt, kun ystäväni avaa ensi viikolla yrityksensä Pingalan uusissa isommissa tiloissa täällä Kittilässä. Hän tarvitsi ostaa sinne erinäisiä pikkujuttuja, kuten lepotuoleja. Itse lähdin ilman ostoslistaa kaveriksi mukaan avoimin mielin, tarkoitukseni ehkä ostaa uusi päiväpeitto sänkyyn, jota mulla ei ees ole vielä. No kaksi kärryä mullekkin sieltä mukaan kamaa lähti, mutta jokaikinen juttu tulee olemaan ja on tuiki tarpeellinen! Yllättäen huomasin ostaneeni vessaan peilit ja valot ja verhotankoja, vaikka ei ollu ees tarkoitus. Ne tarvii ehkä joskus ens syksynä vasta. Oli vaan niin kivat ja kun tuota tilaakin oli niin huimasti.

Ja Emmalle kiitos kun hoidit Kanttiinia päivän ja mahdollistit menoni! Huomena taas alkaa muuten paaston aika, kevennysjakson eka päivä... taas mennään, huh. Tällä kertaa en rupea huippu-urheilijaksi kesken mehupaaston, sen ainakin opin edellisestä kokemuksesta. Nyt relaan ja nautin kun kroppa puhdistuu. Luen vaikka jotain järkevää kirjaa tms.