Peruskakut oli tälläkertaa tämännäköisiä. Itteäki oikeastaan harmittaa tämä "samanlaisuus" mikä tulee siitä, kun tilaus tulee vain muutamaa päivää ennen. Silloin ei ehi enää kokeilla uusia juttuja tai muutenkaan lähteä sen kummemmen ideoimaan. Harmittaa vaan minua itteä, ymmärtääkseni asiakkaat ovat kuitenkin tosi tyytyväisiä. Ainakin näin olen ymmärtänyt. Joskus vähemmän koristelua on enemmän minun mielestä.

 Olen muuten ihmetelly, että miten ihmeessä oikeissa hienoissa konditorioissa voidaan tehä satoja kakkuja päivittäin. Mulle tulee jo murto-osasta tuosta oikeasti K-I-I-R-E!, vaikka pidän itseänikin jo tosi nopeana ja tehokkaana. Vaan eilen sen tajusin, kun töissä vieraili ystäväni, joka on ollut  töissä oikeassa konditoriossa. Hän kertoi mulle miten hommat siellä tehdään. Miten tehdään kakut, kun on kyse massatuotannosta...

Ja tiättäkö mitä? Olen tähän asti ajatellu, että se on minun suuri heikkous yrittäjänä - se, etten ole ammattileipuri, tämmöinen kokeilupaakari vain. Mutta juuri tänään pidän sitä vahvuutena, se on yritykseni hyvä, hieno puoli ja nyt olen siitä ylpeä! Kuulin koko prosessin kuinka kakkujen pohjat tehdään, täyttö, kostutus ja koristeet ja sen kuinka kakut täytetään aina pakkaseen valmiiksi kasoihin oottamaan ja sieltä ne kuorrutellaan vauhdilla sitä mukaa kun kakkuja tilataan. Äitienpäiväkakut jo oottavat täytettyinä ostajiaan, kun mie vielä täällä mietin minkä teeman keksin niihin tänä vuonna! Ei ihme, että tuntuu hitaalta!!! Toki toinen asia miksi en voi enempiä tehä kakkuja on tilani pienuus sekä koneet ja laitteet, joilla teen kakut. Ne ovat ihan samanlaiset kuin lukijani, juuri sinullakin siinä, on kotonasi. Perus 60cm uuni ja tavallinen Philipsin vatkain. Kylläkin telineellä, voin siksi aina hyppiä kassalla välillä.

Ja kun tämän tajusin, niin oivalsin kuinka ihana ja arvokas on se tosiasia, että teen jokaikisen kakun alusta asti itse, vasta sitten kun asiakas sen tilaa, pohjankin. Ei pidä vertailla ja vähätellä itteä tässä asiassa. Se on täysin mittatilaustyö ilman einesmäisiä valmiita täytteitä, lisäaineita, pakastusaikaa, sokerivesiä ja makeaa hillotäytettä. Se on itsetehty, alusta asti, juuri asiakkaan toiveen mukaisesti, omaa luovuuttani käyttäen. Se on käsityötä. Se voi ja sen pitääkin maksaa enemmän kuin massakakku. Tänään olen ylpeä "koti"leipuri.