Olipahan Rukan reissu, huh!

Lähettiin tuon keittiökaappi-yrittäjä-ex-anopin kanssa "edustamaan" Kittilän Yrittäjänaisia valtakunnallisille yrittäjänaispäiville Kuusamoon perjantaina. Luvassa oli todella tiivis ja ihana viikonloppu. Hienosti olivat paikalliset naiset järjestäneet meille ohjelmaa ajankohtaisia asioita esille nostaen, eri puhujien muodossa.  Viihdepuolikin oli koko ajan myös läsnä ja siellä vallitsikin tosi mahtava ja rento tunnelma. Alussa tuntui siltä, että en kuulu näiden upeiden ladyjen joukkoon, ja mitä ihmettä mie siellä ees teen tai luulen tekeväni. Mutta sopeuduin yllättävän nopeasti ja oli kyllä mahtava kokemus kaiken kaikkiaan! Sain sieltä niin paljon; tarinoita, uskoa ja innostusta. Ihan kaikkeen.

Lyhyitä puheita meille siellä piti mm. EU meppi Liisa Jaakonsaari, joka hurmasi ainakin minut humoristisuudellaan. Samoin pidin kovasti Rukapalvelun mielettömän kauniista ja tyylikkäästä Anne Murtosta, joka kertoi tarinansa kuinka hänestä tuli hän. Ihana, innostava tarina! Mukana oli myös Toyotalta liuta miehiä, jotka halusivat meitä koeajamaan uusia autojaan . Kaiken maailman hybridi Priuksia. Koska lounasaterialla oli runsas viinitarjoilu, oli mahdollisuus myös päästä miesten kyytiin, mikäli kunto ei sallinut ajaa. Saimme kuulla myös heiltä, että millainen autoilija on yrittäjänainen heidän tutkimuksensa mukaan ja siinä oli kyllä naurussa pitelemistä!

Tärkeää asiaa tuli myös yrittäjän sosiaaliturvasta, sekä kasvumahdollisuuksia pohtivalle mm. Finnveran tarjoamista palveluista. Joka välissä oli aina jotain viihteellistäkin, kuten Anu Hälvän laulua, DragQueenin juttuja, Kuusamo-biisin kuorolaulua, tanssiesitystä, shamaaniesitystä, arvontaa yms. Mahtava ohjelma kertakaikkisesti! Kiitos!

Ennen illallista oli mahdollisuus tilata hotellihuoneeseen hieronta- ja hemmotteluhoitoja, sekä yhdessä kokoustilassa oli useita meikkaajia ja kampaajia, jotka loihivat meille kunnon iltalookit. Mehän otettiin ex-anopin kanssa nuo kaikki hoidot kun kerta sellainen mahdollisuus kerrankin oli! Sanna Juga teki rentouttavan kuumakivihieronnan kasvoille, sekä naamiot ja muut mahtavuudet. Sen päälle ihana, kaunis Iida tyttönen meikkasi minut ja sitten pääsinkin jo kampaajan käsittelyyn.

Hotskun parvekkeella tällättynä. Harmi etten osaa pukeutua asiallisen tyylikkäästi. Mulle on aina pääasia, että olo on mukava.. Kokeilin kaikkia vaihtoehtoja, mutta minkäs teet kun on farkkutyttö niin on farkkutyttö.

Oisko tää hyvä asiallinen potretti tästä äärimmäisen asiallisesta yrittäjänaisesta? Kelpais vaikka CV:hen, mikäli olisin töitä vailla? Ammun taas täällä itteäni nilkkaan postaamalla tällaisia kuvia, tälläkertaa ittestäni- minun "työsaitilla". Ei kauheen järkevää toimintaa varmaankaan. Onneks en oo koskaan täällä mennytkään väittämään olevani mitenkään järkevä, joten tuskimpa tässä mahottoman korkealta tiputaan jos tiputaan.

Maistuvan illallisen jälkeen suunnattiinkin Zoneen (?) , missä oli kova meno- tyypit tanssi pöydillä! Sieltä oikeaan tanssiraflaan, yökerhoon ja nukkumaan. Mahtavia uusia tuttavuuksia paljon! Olen NIIN iloinen, että lupauduin matkaseuraksi mukaan kun Kyllikki kysyi, vaikken taaskaan tiennyt mihin lupauduin. Olin vaan heti mukana ennakkoluulottomasti. Hyvä minä, nyt olin kyllä oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Tänään käytiin tulomatkalla Rovaniemen kohdalla kiinalaisessa syömässä (ihanaa, rakastan kiinalaista ruokaa!), sekä  kädentaitomessuilla. Mukaan tarttu muutama juttu, joista voi taas askarrella jotain kivaa kun tulee välppiä tehä jotain. Oli kyllä niin kiva tulla kotiin, kun jo kolmaskin makkari oli remontoitu valmiiksi sillä aikaa ja saunaki oli purettu. Tämäkin homma näyttää NIIIIN etenevän, etten ehi ees valita materiaaleja siinä tahissa kun pitäs. Täytyy vaan taas luottaa omaan intuitioon ja valita kerrasta sopivat kaakelit ja muut. En jaksa jaapata viikkotolkulla miettien eri vaihtoehtoja ja vertaillen eri juttuja. Tilaan vetovoimanlailla hyvät jutut heti kärkeen. Näin se toimii, eikä aikaa mene hukkaan. Koska se jos mikä on arvokasta.

Huomena onkin Kanttiini kiinni. Lähetään Irpun kanssa kattomaan vappukulkuetta Leville. Josko vaikka Salama MqQueen skumppapullo poksautettas!

Muistutampa vielä muutes siitä 100 000 kävijän arvonnasta, mikä löytyy pari juttua alaspäin kun luet tätä blogia. Arvonta oli siis 6.5 eli aikaa on vielä! Ihania kommenttaja on kyllä tullu sinne, olen ihan häkeltyny jokaisesta.