Tiina-lukija oli jättänyt oikhen mukavan kommentin alla olevaan postaukseen ja kyseli siinä samalla paperinarupallonteko-ohjeita. Tottahan mie voin kertoa, ei se ydinfysiikkaa vaadi eikä ole salaisuus. Reseptejä mie en senkummemmin ikinä tänne laittele, mitä nyt tuppereihin liittyviä, siitäkin syystä, että netti ja monet muut leivontablogit ovat niitä pullollaan. Mie olen ajatellut keskittyä omassa blogissa vain kaakkuihin sekä häröilemiseen. Ompahan sit ihan minun näkönen blogi wink.

Yhä vieläkään en voi ladata tänne uusia kuvia ( todella ärsyttävää!) mutta vanhoja, jo aiemmin lataamiani omia kuvia, sekä netistä kopioituja kuvia voin teksteihin halutessani liittää. Siks taas tämmönen kuvaton "blogitauko" tähän väliin. 

Mutta siihen paperinarupalloon.. Ite opin pallon teon aikanaan isäni avovaimolta. Hälle kuuluu siis kiitos minulta! Tein niitä alunperin Kanttiinin pöytiin koristeiksi ja siitä sitten ihmiset niitä alkoivat kyselemään ja tilailemaan. Väänsin sinä jouluna, kolme-neljä vuotta sitten ,varmaan yhen 40 valopalloa. Joulumyyjäisissäkin kävin ne yhtenä artikkelina ja siellä ne olivat kans ihan hitti. Menekin huomas moni muukin ja seuraavana jouluna juuri sillä siinä samaisella myyntipaikalla oli uusi pallonmyyjä laugh. Hyvä juttu- mie en sinä jouluna palloillu enää enkä muutenkaan kilpailusta perusta sen kummemmin. Terve kilpailu asiassa kuin asiassa on vain hyväksi; se saa kehittämään tuotettaan eteenpäin ja toki hinnat pysyy kurissa. Kilpailun kohalla on luotettava aina omaa tekemiseensä ja siihen, että se riittää kun tekee parhaansa eikä ole ahne. Koska ite olin jo edellisjouluna kyllästynyt pallon pyörittelelyihin,niin kiva, että aina löyty uusia innokkaita tekijöitä. Näin takautuu se, että ihmiset saavat kauniita pallukoita koteihinsa, kun niitä tekee muutkin aina myyntiin asti.Pallon tekoon tarttet siis ihan vaan ilmapallon, erikeepperiä ja paperinarua. Eka puhallat pallon haluamasi kokoon ja solmit sen. Sitten virität ison rasian (mulla on irtokarkkirasia) viereesi ja kaadat sinne tarpeeksi erikeepperiä pohjalle. Sitten vaan solmit narun pallon solmuun kiinni, uitat toisen kätesi liimaan ja alat sillä liimakädellä vedellä sitten narua ristiin rastiin ympäriinsä. Välillä aina uitat kättä liimassa ettei vaan pääse kuivumaan käsi ja sitä mukaa tapahtuu niin ettei naru pallon päällä liimaudu kiinni palloon. Kun olet suihkinut narua tarpeeksi niin jätä pää jonnekkin liimanarujen alle ja katkaise naru. Vie epämääräisen näkönen pallo kuivumaan yön yli. Seuraavana päivä iske saksilla johonkin kohtaan (pallo sisällä puhkeaa mutta naruverkko jää muotoonsa) ja leikkaa halkaisijaltaan noin 10 cm luukku "pohjaksi". Pallo pysyy näin tasaisesti pöydällä ja saat luukusta ujutettua jouluvalot sisään.

Helppoa mutta hemmetin sotkuista hommaa!
Vaan lopputulos palkitsee ja sehän se merkitsee.
Ei muuta ko kaikki joukolla palloilemaanwink. Itse laitan putiikin kiinni kohta ja alan virittäytyä taas Tuppertunnelmaan. Eilen oli kans ihanat iltamat tässä kylällä, värkkäilimmä emännän kans oikhen tervetuliaismaljat  Pikakokilla vieraille. Oli kyllä mukavaa ja tänään saan jatkaa samasta aiheesta eri ihmisten parissa. Ihana työ mulla, ei voi muuta sanoaheart