Mie olen aina ollu maaninen suklaansyöjä. Oisin oikeasti ja rehellisesti tikkulaiha ilman sitä suussa sulavaa herkkua (olisin kyllä!). Mulla ei tee tiukkaakaan syödä fazerin sininen suklaalevy niin, että ennenkuin vartti on mennyt, levyn folio pöllähtää ja tulee tosi täyteläinen olo. Ja aina ei ole ees hullun ähky, vielä menis muutama pala, mutta sitten tulee morkkis ja on laitettava suklaahanat kiinni.

Vaan nyt oon löytäny uusia tuulia tähän suklaamaniaan. Itseasiassa en ole ihan varma menenkö nyt tätä rataa ojasta allikkoon. No, aika näyttää!

Mulla on kaksi ystävää, jotka ovat tahoillaan harrastaneet raakasuklaan tekoa jo pidemmän aikaa ja etenkin toisen suklaita syötyäni päätin minäkin intoutua kokeilemaan. Ei muutakuin nettiin raaka-aine ostoksille ja suklaasoppaa hämmentämään.

suklaa1-normal.jpg

Siellä ne porisee vesihauteessa: kookosvoi, kaakaovoi ja raakakaakaojauhe. Olo on kuin kemistillä konsanaan kun näitten kans häärää. Lientä saa sitten maun mukaan maustella. Mulla on menossa jo kolmas satsi ja näyttää pahasti siltä, että kohta pitää taas tehä tilausta nettikauppaan. Nämä nyt vaan on NIIIIIn hyviä, että oikea suklaa ei oikein ees tunnu missään tän jälkeen. Sitä paitsi jos näitä söis "suklaalevyllisen" verran niin huh huh. Ei oo mahdollista! NÄITÄ riittää vähempi, uskokaa minua. Puhun nyt kokemuksesta. On meinaan sen verran tujakkaa kamaa, että makeanhimo lähtee :)

suklaa2-normal.jpg

Mie laitoin tälläkertaa näihin goji-marjoja, saksanpähkinöitä rouhittuna, rusinoita sekä raastoin  sitruunankuorta kun innostuin sen tuomasta mausta viimeksi. Ihanaa suklaata oli, ja on yhä. Tuolla ne huutaa mulle jääkaapissa että "syö minut" :D :D.  Näitäkin saa sitten Somassa, sulavat kahvin ohessa suussa oikein mukavasti. Ja ovat vielä superfoodiakin eli terveellisiä :) On meillä kaikkea taas, heh :) Ihana lauantai!

ps. Nämä saa aikuiset syödä ihan itse, ei tarvi lasten kanssa jakaa. Minun suklaaholisti poika ei suostunu ees maistamaan joten saan kaikki ite!!!