Mietin pitkään ihan ääneenkin edellistä postausta suoraan kommentoineille (jättäkää toki kommenttia myös kommenttiosioon), että miksköhän intouduin muistelemaan viime kirjoituksessani lapsuusaikoja; sen tunnelmaa sekä 4H-kerhoamme ja sitä miten tärkeä se oli. Ja koska sattumaa ei minun mielestä ole olemassa, sain tänään kinuskikuorrutetta keitellessäni oivalluksen! Minun pitää perustaa KAKKUKLUBI - kaikille kaltaisilleni lapsille!!!!!

Koska mullahan loppuu työpaikka( Kanttiini) juhannuksena ja uusi (Cafe Soma) aukeaa vasta lokakuussa niin mulla on aikaa, ja näemmä tätä virtaa... , tällaiseenkin touhuun. Vähän niinkuin meillä oli Lompolossa silloin minun lapsuusaikana se meidän Torttuklubi, mutta pienimuotoisempana -intensiivisempänä- nyt mulla täällä kotona, Kakkuklubi! Kerho olisi esimerkiksi kolmena arkiaamuna kesä/heinäkuussa. Siellä käytäisiin läpi touhun ja leivonnan lomassa hieman kakunteon perusteita teoriassa ja käytännössä, eri kakkuvaihtoehtoja, ja jokaisen omia mieltymyksiä läpi. Jokainen voisi suunnitella ja toteuttaa haluamansa kakun koristeineen sitten kotiin. Ikäryhmiä voisi olla kaksi; 2- ja 3 luokkalaisille ja 4-6 luokkalaisille. 

Tämä nyt tuli ihan tuosta edellisestä kirjoituksesta tänään mieleen ja mietin sitäkin, että kun jokin aika sitten soitin kuntaan kysyäkseni, voinko tehdä kakkuja kotoakäsin pitopalvelutyylillä asiakkaille Kanttiinin mentyä kiinni ja sain luvan, niin toki voisin laajentaa kesällä yritystoimintaa tähänkin suuntaan muutaman ryhmän kerran!? On kuitenkin olemassa varmaan minun kaltaisia tyttöjä/poikia, joilla olisi halua ja taitoa opetella ja touhuta leivonnaisjuttuja enemmänkin, mutta kotona vanhempien aika ja kapasiteetti siihen on rajallista. Lisäksi aikuiset on töissä ja koululaiset kotona. Mie olen nimittäin tosi onnellinen siitä, että mulla oli paikka missä sain toteuttaa itteäni aikuisen ohjauksessa pienenä, kun muuten se luovuus ois voinu jäädä nousematta esiin? Minusta tämä vois olla kiva ajatus.

Vaan mitä sanotte te? Laittaisitko Sinä lapsesi minun kerhoon? Paljonko se saisi sinun mielestäsi maksaa materiaalikuluineen ,ja koetko että tuollainen olisi edes tarpeellinen?

8712329813_05bb1e8e60-normal.jpg

Mulla on nyt täysin remontoitu uusi (lue:vanha) kotikin, ja täällä on lääniä pikkuryhmän kuten esim. 8 lasta touhuta.. Ei se meidänkään torttuklubi ollut edes näin isossa keittiössä ja kuinka kivaa siellä silti oli! Kun sitä vieläkin kerran muistelee lämmöllä.

8712326085_21b8ce4344-normal.jpg

Tästä keittiöstäni muutenkin sitten toimitan kaikki juhannus- lokakuun välisenä kakut. Osoite on Kuusitie 32, eli ihan keskellä kirkonkylää. 400 m Tiinan torista jänkkää kohden.

8713451336_cd81158e81-normal.jpg

Tähänkin saarekkeelle mahtuu hyvin pikku paakareita, plus toki on vielä keittiönpöytäkin sitä varten.

8713453154_400a6c5b2f-normal.jpg

Mulla on lisäksi kaksi extra jääkaappia olemassa tulevaa kesää varten, sillä kakkupuolihan jatkuu normaalisti Kanttiinista luopumisenkin jälkeen. Nyt saan muutaman kuukauden keskittyä Soman rakentamisen ohella pelkästään kakkuihin, joka on minusta ihanaa! 

kaivuri-normal.jpg

Terveystarkastaja on siis antanut mulle luvan tehdä ja toimittaa kakut ja muut kotoakäsin asiakkaille. Laki suojaa ammattinharjoittaja-kotipaakaria, eikä hänen tarvitsisi kelleen tilojaan näyttää. Minusta se on kuitenkin reilua asiakasta kohtaan, että tietää mistä ne kakut tulee. Monella kotipaakarilla on myös eläimiäkin kotona, eikä niistä kukaan ilmoittele- kun ei siis tarvitse. Mutta minä ilmoitan; meillä asuu Iiron kanssa täällä Kaivuri. Minusta on myös reilua se, että sekin on fakta, jonka asiakas tietää.

Ollaan avoimia kun sille tielle on lähetty :)