Mie joskus mietin epätoivoissani kuinka kaukana se Soman aukaisu onkaan, ja kuinka ihmeessä saan ajan kulumaan siihen asti ja kuinka pitäisin kakkuklubeja ja kaikkia toohotusta sillä aikaa. Kaikkea sitä ihminen luuleeki! Nytkun olen aktiivisesti ajanut projektia eteenpäin niin ei sitä heti ymmärräkkään mitä kaikkea on pitänyt tehdä, tai olen jo tehnyt ja mitä kaikkea vielä on tekemättä. Tänään vasta menee työmiehet tilaan purkamaan ja saneeraamaan, jotta putkityöt ja remontointi voisi pikkuhiljaa jossain vaiheessa alkaa. Eli toivon niin kovasti, että aikataulu kuitenkin pitää kutinsa ja pystyisin avata lokakuussa. Peukut pystyyn!

somalapinakyva-001-normal.jpg

Tässä se on, Soman logo mikä tullaan teippaamaan ikkunoihin. Siinä ei ole tarkoituksella mitään esinettä tai asiaa- kuten sitä ainaista kahvikuppia tai muffinssia, jolloinka sen voi helposti yhdistää kokouspalvelumarkkinointimateriaaleihin, kakkujuttuun, kahvilamiljööseen.. ihan miten vaan! Toimii mitä taustaa vasten vaan ja myös mustavalkoisena. Jollekkin voi tulla mieleen kakkupahvi, jollekkin modernisoitu pitsiliina kahvilan pöydässä? Mielikuvitus on vapaa :) Kiitos Aniquen Annika logon upeasta toteutuksesta, olen tosi tyytyväinen lopputulokseen <3

Ja mitähän muuta konkreettista olen tehnyt kahvilan eteen; hakemuksia, tarjouspyyntöjä, vastauksia pilvin pimein... Nyt on lyötynä lukkoon huonekalut ja keittiö. Myös alakerran kokoustila on valmiiksi suunniteltu ja tavarat tilauksessa. Oma aikansa on mennyt tilan hahmottamisessa, sisustussuunnittelussa, kalustesijoittamisessa. Tämän aamun olen touhunnut keittiölaitteiden sähkösuunnitelman kanssa, jotta voin antaa ne työt ammattimiehelle eteenpäin. 

boden-normal.jpg

Kävimpä myös viime tiistaina Pingalan Annika-ystäväni kanssa road tripillä keskisessä Ruotsissa, sillä löysin netistä sieltä upean massiivipuisen talonpoikaiskaapin, joka saa kotinsa Somasta. Olen etsinyt sellaista jo pidempään ja sieltä se löytyi; Bodenista :) Ihana Karin siellä oli ottamassa meitä vastaan ja tiiättäkö, sain ilmaiseksi sen kaapin! Hänellä ei ihastuttavalla mökillään (ylhäällä kuva mökin terassilta) ollut tilaa moiselle kaapille ja oli oikein onnellinen kuullessaan kaapin uudesta elämästä. Puen sen turkoosiin väriin ja siitä tulee Somaan upea yksityiskohta, jolla on silti selkeä funktio. Rakastuin heti siihen ja todellaki matka oli kaiken vaivan väärti.

Keskiviikkona palaveerasin Pauligin edustajan kanssa ja joku vielä ihmettelee mitä tekee Kittilässä uudella leipomokahvilalla niin tulette huomaamaan, että kahviloita on monenlaisia. Siellä on paljon asioita, mitä tässää kylässä ei ole nähty ja voi olla, että kaikki eivät osaa nauttia moisesta paikasta, mutta luulen että taatusti löytää asiakaskuntansa sekä paikkansa kittiläläisten ja tottakai myös läpikulkumatkalaisten keskuudessa. Olen sanonutkin, että kivempi yllättää positiivisesti ihmiset kuin pettää ne lupaamalla liikoja. Siitä syystä en enää oikein kehtaa edes paljastaa kaikkia yksityiskohtia, mitä siellä tulee olemaan vaan jätetään jotain myös mielikuvituksen varaan. Ompahan mitä odottaa ja jännätä sitten ;)

pallas-normal.jpg

Toissaviikonloppuna lähimmä pois kotoa (kotona kun on tämä suunnittelutyö niin ei täällä nyt levätä) jälleen kerran minnekkäs muualle kuin Raattamaan! Pallasjärvellä uitiin punaisilla hiekoilla (kuva sieltä) ja Vuontisjärvellä ongimma ja hyppelimmä veneestä uimaan. Toki mukana oli myös pikkumönkiä, joten ihana viikonloppu oli se. Oikein akkujen latausviikonloppu, sillä paljon oliki hommaa (kakkuja, Boden, suunnittelutyö..) luvassa seuraavalla viikolla. 

aurinko-normal.jpg

Isäni asuu Könkäällä, Hullu Poron Taivaanvalkeita vastapäätä ja samalla piipahdimme sielläkin Iiron kanssa katsomassa hevosia ja minimini-kappelia :) Itekkin tiffaneita tehneenä, ihastelimme lasiteoksia ja muutenkin paikkaa. On ollu hauska huomata kuinka Iiro on selkeästi esteetikko, siihen malliin se huomaa aina kaiken kauniin :)

tv-normal.jpg

Ekaa kertaa aikuisiässä olen myös ehtinyt kunnolla mustikkaan! Mulla on jo 40 litraa pakkasessa mustikoita, mutta kyllä ne tarpeeseen tulee. Somassa saavat varmaan kuorruttaa useampaakin piirakkaa, kuin olla kakun väleissä. Lisäksi mulla kasvaa omalla pihalla mansikat, mustaherukat ja vadelmat niin on ollu täys työs poimia kaikki sato talteen. Kerrankin on aikaa kun ei ole työpistesidonnainen! Ihana ollu myös tehä kakkuja kotona vaihteeksi ja viime viikonloppunaki oli jälleen kunnon "kakkurysä". Ens viikonloppuna kuin myös. Kiva, että töitä riittää. Suunnittelin alunperin pitäväni yhden kakkuvapaa viikon tänä kesänä, eli yhden oikean lomaviikon ja se on nyt mennyt vaan ei haittaa. Tämä on mukavaa touhua ja sitten se vasta on mukavaa kun Soma aukeaa. Paljon on hommaa vielä, joten ei pelkoa, että aika käy pitkäksi.