Noin parin viikon päästä aukeneva Café Soma tekee myös yleisesti hyvää. 

Kun reilu vuosi sitten puhuin kehitysvammahoitaja-ystäväni Tanjan kanssa Somastani ja siitä mitä kaikkea olen sinne kaavaillut, hän heitti mulle, että tekisin hyväntekeväisyyttä Somassa myymällä tiettyä tuotetta tietyn ajan ja antamalla osuuden tuotteen myynnistä hyväntekeväisyyteen. Minusta ajatus oli mahtava, joten ilman muuta tartuin siihen heti. 

Hyväntekeväisyyskohde vaihtuu aina puolivuosittain ja ensimmäisenä on tässä tapauksessa luonnollisesti Tanjankin sydäntä lähellä olevat kehitysvammaiset ja heidän viriketoiminta. Kohde on siis tämä ja ensimmäiseksi tuotteeksi heti kärkeen valitsin minkäs muun kuin erikoiskahvit, joita ei samanlaisia vielä Kittilän kylässä saa muualta. Jokaisesta myydystä erikoiskahvista ( espresso, cappucino, cafe latte) menee lyhentämättömänä 5 centtiä suoraan kohteelle. Luovutan kertyneen summan lahjakorttina aina kauden päätyttyä kohteen esimiehelle.

Ja tehdään Somassa muutakin hyvää. Nimittäin neulotaan! Somasta löytyy lankakori ja ohjeet neliöiden tekoon. Neulekerhosta on luvattu yhdistää mahdolliset tilkut peitoksi ja toimittaa ne jälleen hyväntekeväisyyskohteisiin. Voi siellä vaikkapa kutoa sukkaparin, tai jatkaa jonku aloittamaa kaulahuivia! Kaikki valmiit otetaan talteen ja neulekerhon vetäjä toimittaa ne eteenpäin. Tuotteista ja kohteista tullaan näkemään kuvia sitten myöhemmin aukenevilla Soman sivuilla. 

Aika kivaa, eiköstä vaan :)