On kyllä mahottomat 1,5  viikkoa takana. Ei ole oikein muuta ehtiny ko touhuamaan Somassa ja selvitä aina seuraavasta päivästä. 

Oon oottanu sitä hiljasta lokakuuta nyt siitä asti ko putiikki on ollu auki , eikä sitä ole vielä tullut. Tuntuu kyllä hyvältä hieno vastaanotto kyläläisiltä ja kaikilta muiltakin. On tosi onnellinen ja ylpeä fiilis. Kaikki työ kannatti , niin vuosien suunnittelu kuin monen viikon unettomuus loppuvaiheessa ennenko ovet aukes. Joka ikinen juttu , kyynel ja sydämen ylilyönnit - kaikki kannatti. Uskallan jo nyt sanoa, vaikka takana ei ole vasta kuin reilu viikko auki. Tiedän, että tälle on ollu tilaus Kittilässä, ja oon uskonu siihen alusta asti. Oon uskonu ittenäni ja olen siitä niin tyytyväinen.

On ollu ihana kuulla ja saada palautetta, niin suoraa kuin epäsuoraa, siitä että Soma on soma - aina alusta loppuun. Se että nimi on sitä mitä se on sisältäkin; logo, sisustus, paikan henki, tuote. Kaikki on yhtä somaa. Tästä olen onnellinen, että myös te näette sen mitä mie haluasin paikalla tuoda ilmi.

iiroelia-normal.jpg

Muutamia juttuja olen jo tässä oppinu viikon aikana. Niitä on mm. se että vaikka haluan hyvä ja työteliäs yrittäjä, haluan olla vielä enemmän hyvä äiti. Siitä syystä ensi viikolla alkaa minun aamuvuoroviikko, jolloin pääsen klo 15 töistä.  Marina tekee minun poikaviikoilla iltaviikkoa. Sitten kun lapsi on isällään, teen pidempää päivää ja varmaan lähes asun Somassa. Näin Iiro ei kärsi ja mie saan viettää sen kanssa aikaa. Se on niin iso poika jo, että muutamia tuntejä pärjää hienosti kahvilassakin

.Toinen juttu mitä olen oppinut on se, että minun täytyy oppia sanomaan ei joilleikkin asioille. Oon vähän vieläkin sellainen miellyttäjä-tyyppi enkä haluais suututtaa ketään, mutta huomaan että näin laajennettuani yritystä tulee todella paljon näitä ns. rahankerääjiä. Milloin kyse on mainoksesta pelihousussa, paidassa, arpajaispalkinnoista, ilmaisesta siitä ja tuosta. On ollu pakko sanoa joihinkin etten kykene kaikkeen lähteä mukaan. Tästä syystä minulla on Somassa hyväntekeväisyys-osio hoidettuna niin, että esimerkiksi seuraavan puolen vuoden ajan jokaikisestä myydystä erikoiskahvista menee 5 centtiä Kittilän kehitysvammaisten viriketoimintaan. Siitä voi kertyä ihan mittavakin summa ja se on se minun osuus hyväntekeväisyyteen. Kohde vaihtelee, mutta se on yleensä aina lapsille/nuorille ja sellaisille jotka eivät itse kykene jotain saamaan tai ostamaan. Normaali terve-aikuiset ovat asia erikseen koen, että heidän tukeminen ei välttämättä ole niin tärkeää kuin edellämainittujen. 

soma6-normal.jpg

Tällä viikolla mie olen ollu tosi kiitollinen äidilleni. Hän tuli perjantaina meille kun mulla alkoi Iiro-viikko ja touhunnu ja siivonnu ja pyykänny mulle kotona. On niin ihana tulla kotiin kun joku muukin kuin mie on täällä touhunnu . Omassa henkilökohtaisessa aarrekartassani on ollut teksti, jossa lukee että "sain äidin takaisin" ja nyt tuntuu kyllä siltä <3 Niin ne unelmat  toteutuu, yksi kerrallaan. Uskon joka päivä vain enemmän siihen, että unelmointi kannattaa.  Ja kyllä sitä apua saa, kun vaan kehtaa pyytää, eikä aina koita hampaat irvessä selvitä yksin. Olen todellakin oppinut tässä läksyni : otan avun vastaan. Ja pyydän sitä. 

Ensi viikko onkin tosiaan minun "aamuviikko" ja se tarkoittaa että olen päivän keitto- hämmennysvuorossa. Se vähä jännittää vaikka kyllä mie tiän että osaan ne omat herkkukeitokseni keittää. Täytyy vaan tehdä potenssiin neljä annokset että riittää muillekki ko kahdelle syöjälle :) Kiva haaste mulle koko tämä projekti - oon kyllä vieläki tosi intona tästä. Ei tunnu laantuvan tämä minun fiilis ollenkaan :)

Jos et ole vielä käyny Soman sivuilla niin www.cafesoma.com löytyy nettisivut ja ollaan me myös facebooksissakin. Viikossa siellä on ollu yli 450 tykkääjää mikä on huisi määrä näillä leveysasteilla. Kuusi vuotta Kanttiinissa sai aikaan 250 tykkääjää Kanttiinin omille sivuille - ja sekin oli minusta paljon- , niin siihen nähen minusta on ihan älyttömän hyvin lähteny Soma pyörimään ihan somessakin! 

Olen vaan niin kiitollinen ja hämmentyny kaikesta <3 Siinäpä se on, kiteytettynä, minun fiilis.